Translate

13. feb. 2014

Thai kyllingsuppe med risnudler


1 chili i biter
1 løk, i store terninger
1 fedd hvitløk
2 kaffirlimeblader snittes (går fint uten)
1 bit ingefær (stor som en mannetommel), i terninger.
2 tørket sitrongress, i biter (den hvite delen av fersk sitrongress)
Kyllingklubber
1/2 ts fiskesaus
1 liten boks kokosmelk
1 ss soyasaus
1/2 lime
1/2 appelsin
6 Sukkererter, i strimler
Risnudler
Frisk koriander

Start med å lage en paste:
Start med å ha chili, hvitløk, kaffirlimeblader, ingefær, sitrongress i en blender. Kjør ingrediensene til en grov paste.

Varm en litt olje i en gryte. Surr pasten i oljen på ganske høy varme. Tilsett fiskesaus. Legg kylllinglårene i gryten og fyll på vann slik at det dekker kyllingen. Legg et par kaffirlimeblader i. La kyllingen trekke i en halvtime under lokk.

Ta ut kyllingen og rens den for kjøtt. Ha skinn og bein tilbake i gryten og kok videre på medium varme i en halvtime til. Sil av suppen og kast bein osv. På toppen av suppen ligger det nå et fettlag som du kan fjerne med en øse.

Tilsett kokosmelk og rør rundt. Tilsett soyasaus og revet skall av 1 lime og 1/2 appelsin. Press saften av en appelsin og en lime. Hell i suppen.

Ikke la suppen koke, bare trekke. Tilsutt har du risnudlene og sukkerertene oppi suppen og lar trekke til de er klar. Ha kyllingkjøttetoppi før servering. Pynt med frisk koriander.

Oppskriften stammer fra Helles kitchen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar