Translate
13. juni 2014
Grønn chilisaus
Saus
1 ss olje
1 rødløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss hvetemel
1/4 teskje spisskummen
1/4 ts svart pepper
2 dl kyllingkraft
1 liten boks med hermetiske grønne chili
1/4 ts tørket oregano
1/2 ts salt
Ha oljen i en panne og tilsett løk og hvitløk. Stek i 5-6 minutter, stek til løken er myk, men ikke brunet.
Rør inn mel og la det puttre i 2-3 minutter under omrøring. Tilsett buljong, visp raskt og hele tiden for å jevne ut eventuelle klumper.
Ha oppi resten av ingrediensene og kok opp. Sett ned temperaturen og la det småkoke i 30 minutter, rør av og til. Sausen skal være silkeaktig og tykk. Tilsett mer buljong å tynne ut om nødvendig.
Smal til med salt
Sausen holder seg i kjøleskapet i opptil to uker. Hvis ikke, kan den bli frosset - sannsynligvis opptil en måned eller to.
Oppskriften er basert på denne fra Melskitchen.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar