Translate

30. jan. 2011

Lammeskanker med jordskokkpurè


Oppskrift basert på Lise Finckenhagen sin.
  • 2 lammeskanker
  • 3 mellomstore gulrøtter
  • 1 sellerirot
  • 1 løk
  • 2-4 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 3 dl lammekraft/buljong eller vann
  • noen kvaster rosmarin og/eller timian
  • 1 ss mel
  • salt og kvernet pepper
  • olje og/eller smør til steking
Krydre kjøttet godt med salt og pepper. Rens grønnsakene og skjær dem i terninger. Hakk løk og hvitløk. Brun skankene godt i en varm jerngryte eller tykkbunnet gryte. Ta de ferdigbrunede skankene ut av gryten, tilsett grønnsakene og litt smør.  

Fres grønnsakene over middels høy varme i ca. 5 minutter og dryss over melet. Tilsett rødvin, tomater og kraft.

Legg skankene over i gryten sammen med urter og appelsinskall. (Kjøttet må være dekket med væske.) Gi alt et oppkok, dekk gryten til med tett lokk eller aluminiumsfolie og sett den inn i ovnen ved 150 °C. La lammeskankene stå i ovnen til kjøttet blir helt mørt, ca 2 timer. Eller 1 time på 120°C, deretter 3 timer på 80 °C.

Virker sausen litt tynn kan du ta ut de møre lammeskankene og la sausen koke litt inn før servering.

Dryss gjerne litt hakket persille eller basilikum over de nydelige lammeskankene før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar