Translate

11. juli 2011

Tom Kha Kai-suppe

Tom Kha Kai-suppe fritt etter Mammas kokebok
 
1,5 dl kyllingkraft eller vann + buljongterninger
2 kyllingfiléter skåret i biter
Litt revet skall av lime
4-5 Aromasopp
1 tommel hakket, fersk ingefær
1 finhakket rød chili
1 boks kokosmelk, ikke den lette og ikke den lille
2-3 ss limesaft
2-3 ss fishsauce
1 ss brunt sukker
4 vårløk, hakket
1 neve frisk koriander, hakket
1 neve frisk basilikum, hakket
2 tomater, hakket
1 pakke nudler, (ikke de tørre)

Finhakk ingefær, chili og vårløk og ha i kjelen sammen med sopp og limeblader/limeskall
La dette surre sammen en stund
Tilsett resten av ingrediensene (ikke kylling og urter)
La dette småkoke ca 5 minutter
Tilsett kyllingen, nudlene og mesteparten av urtene
La det småkoke 2 minutter, kyllingen skal såvidt være kokt.
Smak til om det trengs mere krydder
Ta i suppetallerkner og dryss resten av urtene og finhakket tomat over

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar