Translate

11. juli 2011

Nybakte horn

600 gram hvetemel
1/2 pakke tørrgjær
2 dl vann
2 dl matfløte
4 ss rapsolje
2 ts sukker
1 1/2 ts salt
1/4 ts bakepulver
1 egg til pensling


Fyll: 
2 ss rømme
1 dl revet ost
2 sjalottløk
3 cherry tomater
litt oregano
salt og pepper
  1. Forvarm ovnen til 200c grader.
  2. Ha det tørre (mel, tørrgjær, sukker, salt og bakepulver) i en stor bolle, bland sammen.
  3. Varm melk og vann fingervarmt. Ha i olje og væsken i melblandingen, og bland godt sammen.
  4. Elte i kjøkkenmaskin i 5-10 min. La deigen heve under klede i ca 15 minutter.
  5. Del deigen i to like store emner, og kjevle hvert emne ut til en sirkel. Skjær sirkelen i åtte stykker. 
  6. Om du ønsker fyll i gjør du det nå. Ca 1 ss på  på hvert stykke.
  7. Rull sammen hvert stykke. Start med å rulle den bredeste delen og avslutt med spissen på utsiden. Gjem spissen under selve hornet. Form hornet til en halvsirkel.
  8. Legg hornene på et par stekebrett med bakepapir. La dem heve under håndkle i 45 minutter.
  9. Pensle hornene med sammenvispet egg. 
  10. Stek i forvarmet ovn (200c) i 15 min.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar