1/2 pakke tørrgjær
2 dl vann
2 dl matfløte
4 ss rapsolje
2 ts sukker
1 1/2 ts salt
1/4 ts bakepulver
1 egg til pensling
Fyll:
2 ss rømme
1 dl revet ost
2 sjalottløk
3 cherry tomater
litt oregano
salt og pepper
- Forvarm ovnen til 200c grader.
- Ha det tørre (mel, tørrgjær, sukker, salt og bakepulver) i en stor bolle, bland sammen.
- Varm melk og vann fingervarmt. Ha i olje og væsken i melblandingen, og bland godt sammen.
- Elte i kjøkkenmaskin i 5-10 min. La deigen heve under klede i ca 15 minutter.
- Del deigen i to like store emner, og kjevle hvert emne ut til en sirkel. Skjær sirkelen i åtte stykker.
- Om du ønsker fyll i gjør du det nå. Ca 1 ss på på hvert stykke.
- Rull sammen hvert stykke. Start med å rulle den bredeste delen og avslutt med spissen på utsiden. Gjem spissen under selve hornet. Form hornet til en halvsirkel.
- Legg hornene på et par stekebrett med bakepapir. La dem heve under håndkle i 45 minutter.
- Pensle hornene med sammenvispet egg.
- Stek i forvarmet ovn (200c) i 15 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar