Translate

10. juli 2011

Sellerirotkremsuppe med scampi


(ca 8 porsjoner)
1 kg sellerirot
ca 1 liter kyllingkraft
ca 2 dl matfløte
3 scampi pr person
3 fedd hvitløk
1/2 chili
1 cm ingefær
1/2 dl olje
Salt og pepper

Persillecoulis (om man ønsker) 
(ca 10 porsjoner)
0,25 dl persille
Kokende salt vann
olivenolje

Rens seleriroten og del i terninger, fres den på svak varme. Tilsett kyllingkraft og kok selleriroten mør. Kjøres til en glatt suppe med stavmikser. Tilsett fløte, smak til med salt og pepper. Hold suppen varm.

Bladpersille renses for stilker og forvelles i kokende vann, kjøles  hurtig ned i kaldt vann. kjøres med stavmikser sammen med olje, salt og pepper.


Scampi renses, alt til marinaden kjøres med stavmikser og helles over scampiene. La de ligge i ca 1 time. Ta dem ut og krydre med salt og pepper og stek i olje på sterk varme, 3-4 min.

Hell suppen i dype tallerker, legg scampiene oppi og marmorer med persillecoulis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar