Translate

8. apr. 2012

Pistasjis



4 porsjoner
5 dl H-melk
2.5 dl kremfløte
150 gr sukker
6 eggeplommer
150 gr pistasjkjerner

Knus pistasjkjernene i en blender sammen med halvparten av sukkeret. Varm opp melk og fløte til kokepunktet. Ta kjelen til side og la det trekke i 20 min. Pisk eggeplommene med resten av sukkeret til eggedosis. Slå halvparten av melk- og pistasjblandingen over eggedosisen under omrøring. Hell blandingen tilbake i kjelen under omrøring. Varm opp til rundt 80 gr, rør mens det tykner. Kjør blandingen en ekstra gang med stavmikser. Sil over i en bolle og avkjøl. kjør i iskremmaskin til den er ferdig. 

Oppskriften kommer fra brødrene Hellstrøm iskremfabrikken. 

2 kommentarer:

  1. Du burde skrive hvem sin oppskrift det er hvis du kopierer den. Dette er Hellstrøm sin (fra boken Iskremfabrikken):
    http://boligpluss.no/article/76416-hjemmelaget-iskrem-pa-1-2-3-4/gallery/441905

    SvarSlett
  2. Takk for innspill, pleier alltid å referere til opphav så her har det skjedd en glipp.

    SvarSlett