Translate

29. apr. 2012

Svinefilet alla Finckenhagen



Bildet er fra boken "Fredag hele uka", Finckenhagen

4 personer


2 svinefileter, a ca 400 gr
10-15 store tynne skiver god spekeskinke
100 g tørkede tomater nedlagt i olje, avsilte
2 håndfulle friske basilikumblader
200 g revet jarlsberg
ca 400 gr cherrytomater
3 ss balsamicoeddik
smør og olivenolje til steking
salt og nykvernet pepper


Skjær svinefiletene rene for sener, hinner og fett, krydre dem med salt og pepper. Bru filetene i smør og olje i en varm stekepanne. Ta filetene opp av pannen og kok ut pannen med et par spiseskjeer vann. Hell sjyen i en mellomstor ildfast form. 
Lag to A4 ark av bakepapir. Legg spekeskinke på hvert ark slik at de overlapper hverandre. Hakk de tørkede tomateneog basilikumen. Fordel ost, tørket tomat og basilikum utover skinken og legg på kjøttet. Rull eller pakke skinken rundt svinefileten, pakk deretter bakepapiret godt rundt dem, bind fast medlitt kjøkkenhyssing, slik at rullen beholder formen. 


Tilsett cherrytomatene i formen med sjyen, hell over litt olivenolje og balsamicoeddik, dryss over litt timian og salt. Skal stekes i ovn ca 20 min. 


Legg de ferdige svinepakkene over i en ildfast form. Stek i ovn ved 210 gr i ca 25 min. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det i tykke skiver. Bruk tomatsjyen som saus. 
Server med potetdtappe, gjerne tilsatt litt pastinakk. 


Nok en oppskrift som er basert på kokeboken Fredag hele uka av Lise Finckenhagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar