Translate

21. apr. 2012

Helstekt kylling med sitron, hvitløk og urter


Til 2 personer
1 stor kylling ca 1 kg
50 gr smør, romtemperert
2 hvitløkfedd, finhakket
1-2 ss tørket urter timian, salveie, rosmarin eler estragon
revet skall av 1/2 sitron
3 gulrøtter
2 persillerøtter
200 gr små poteter (Amandine)
2 rødløk
salt og nykvernet pepper
olivenolje


Skyll kyllingen innvendig og tørk den med kjøkkenpapir. Bland sammen smør, hvitløk, urter og revet sitronskall. Bruk fingrene og lag en lomme mellom skinnet og brystet på kyllingen. 
Vær forsiktig så det ikke blir huller i skinnet. Fyll urtesmøret inn i lommen og klem det godt utover. 
Lag noen snitt i lårene og gni kyllingen inn med olje, salt og pepper. 


Skrubb grønnsakene, skjær dem i jevne biter og legg dem i en passe stor langpanne. Drypp over litt olje, salt og pepper og bland godt. Sky grønnsakene ut til siden av langpannen og legg kyllingen i midten. 


Del sitronen i to, press saften av en halvdel over kyllingen og legg resten av den halve inn i buken. Stek kyllingen ved 225 gr i ca 15 minutter, eller til den har fått en pen gyllen farge. Senk temperaturen til 160 gr og stek videre i ca 40 minutter (avhenger av komfyren). 
Øs gjerne stekesjyen over kyllingen underveis. Kyllingen er ferdig når kjøttsaften fra lårene er klar og rosa. 
La kyllingen hvile i 10-15 minutter før du deler den opp.


En oppskrift basert på Lise Finckenhagen sin i boken "Fredag hele uka"


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar