Translate

14. apr. 2012

Crostada med vaniljekrem




Deigen

1/2 cup sukker 
1 og 3/4 cup hvetemel 
litt salt
150 gr smør, delt i små biter
appalsinskall
1 stort egg og 1 stor eggeplommer, lett blandet i en skål 

Bland sammen sukker, mel og salt i en bolle.
Bland og kna smøret godt inn i melblandingen.
Lag ett hull i midten og hell eggene i, tilsett appelsinskall.
Kna forsiktig til du har en ball. 

Trykk den flat og pakk den inn i plastikkfolie. Sett den i kjøleskapet minst 2 timer, gjerne over natten.

Vanilje-appelsinkrem

2 cups h-melk
1/2 cups sukker
1 vaniljestang, skrap ut frøene
1 ts appelsinskall
1 ss ferskpresset appelsinjuice
4 store eggeplommer
1/4 cup maisenna, siktes

Blande melk, sukker, vanilje, appelsinskall og juice i en kjele. Kok opp på middels varme, rør hele tiden så ukkeret løses opp. Ta bort fra platen. 

Bland eggeplommer og maisenna godt sammen i en bolle, ca 2 min. Tilsett, forsiktig, 1/2 cup av melkeblandingen inn i eggeplommene, visp hele tiden. Ha blandingen tilbake i kjelen. varm opp og kok opp, rør til bandingen tykner og "henger fast" på en skje. 

Ta bort fra platen og ha over i en ren bolle, dekk til med plastfolie, press helt ned i blandingen for å unngå snerk. Sett i kjøleskapet for ett par timer, skal bli helt kald. 
        
Varm ovnen til 180 gr. og gjør klar en paiform. 

Ta deigen ut av kjøleskapet, og ta bort plasten. Ha plastfolie på kjøkkenbenken og over deigen når du kjevler ut. Ha deigen over i paien.
Prikk bunnen med en gaffel. 

Hell vaniljekremen oppi formen. Stek i 30-35 min. Sett kaldt til servering. 

Dryss godt med melis over før servering. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar