En kanongod kyllingburger, absolutt en favoritt her i huset. I denne oppskriften har vi brukt Thermomix, her er en annen oppskrift uten bruk av det :)
4 brødskiver
1/2 ts paprikapulver
1 ts oregano Flakes
1/2 løk
1 fedd hvitløk
500 gr kyllingbryst, delt i 2-3 cm og litt frossen
1 egg
½ ss sennep
1/2 ts paprikapulver
1/4 av brødsmulene
Crispy brødkrumme
Ha brød, paprika og oregano i Thermomix bollen og kjør i 10 sekunder / hastighet 9 for å få brødsmuler.
Hold av 1/4 av smulene til burgerne. Spre det resterende av blandingen på et bakepapir og grill til de er sprø (skal bare ta ca 3 minutter på 250 gr og grill). Følg nøye med og rør ett par ganger for å grille alle smulene.
Kyllingburger
Ha løk og hvitløk i TM bolleb og kjør i 5 sekunder / hastighet 6.
Legg kyllingen i bollen og kjør på / turbo / ca 5 sekunder.
Tilsett krydder, egg og brødsmuler og kjør i 6 sekunder / hastighet 5.
La deigen står kaldt frem til du skal steke de.
Form til burger karbonader og dypp de i brødsmulne
Stek de i ca 6 min, totalt.
Server sammen med burgerbrød, hamburgerdressing, salat, løk og tomat.
Oppskriften er basert på denne fra Vorverk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar