Nok til 9 burgerbrød / 10-11 pølsebrød
1 dl youghert, kulturmelk eller creme fraiche
2 dl lunkent vann
2 ss tørrgjær
1 1/2 ss sukker
2 store egg (et til pensling og et i deigen)
800 ml / 420 g siktet hvetemel (jeg brukte siktet speltmel med stort hell)
2 ts salt
2 1/2 toppede ss smør
Sesamfrø
Start med å blande 1dl lunkent vann, sammen med youghert, melk, sukker og tørrgjær. La det skumme litt. Dette tar ca 5 minutter.
Pisk et egg i et glass.
Ha (siktet) mel og salt i en bakebolle. Tilsett smøret og knikk det inn i melet med fingrene slik du gjør med paideig.
Sett på kjøkkenmaskinene og spe med gjærblandingen. Tilsett egget. Nå kan du tilsette mer vann og kjøre maskinen i ca 10 minutter til deigen er klebrig og elastisk.
Sett plast over bakebollen og sett den et sted med litt varme. La deigen heve til det dobbelte. Dette tar alt mellom 1-2 timer.
Om du skal lage burgerbrød deler du deigen i emner á 90 gr, pølsebrød á 70 gr.
Trill boller/pølser av deigen og legg dem på en bakeplate med bakepapir på. De skal heve en times tid til, så sørg for at de har nok plass til å breie seg på.
Varm ovnen til 200 grader, varmluft og sett en langpanne med varmt vann i bunnen av ovnen.
Pensle brødene med det siste egget (1 egg + 1 ss kaldt vann) og strø over sesamfrø.
Sett brødene inn og bak i ca 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
Oppskriften har jeg funnet på Helles Kitchen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar