Translate

15. aug. 2014

Perfekte hamburgerbrød/Pølsebrød




Nok til 9 burgerbrød / 10-11 pølsebrød

1 dl youghert, kulturmelk eller creme fraiche
2 dl lunkent vann
2 ss tørrgjær
1 1/2 ss sukker
2 store egg (et til pensling og et i deigen)
800 ml / 420 g siktet hvetemel (jeg brukte siktet speltmel med stort hell)
2 ts salt
2 1/2 toppede ss smør
Sesamfrø

Start med å blande 1dl lunkent vann, sammen med youghert, melk, sukker og tørrgjær. La det skumme litt. Dette tar ca 5 minutter.

Pisk et egg i et glass.

Ha (siktet) mel og salt i en bakebolle. Tilsett smøret og knikk det inn i melet med fingrene slik du gjør med paideig.

Sett på kjøkkenmaskinene og spe med gjærblandingen. Tilsett egget. Nå kan du tilsette mer vann og kjøre maskinen i ca 10 minutter til deigen er klebrig og elastisk.

Sett plast over bakebollen og sett den et sted med litt varme. La deigen heve til det dobbelte. Dette tar alt mellom 1-2 timer.

Om du skal lage burgerbrød deler du deigen i emner á 90 gr, pølsebrød á 70 gr.

Trill boller/pølser av deigen og legg dem på en bakeplate med bakepapir på. De skal heve en times tid til, så sørg for at de har nok plass til å breie seg på.

Varm ovnen til 200 grader, varmluft og sett en langpanne med varmt vann i bunnen av ovnen.

Pensle brødene med det siste egget (1 egg + 1 ss kaldt vann) og strø over sesamfrø.

Sett brødene inn og bak i ca 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.

Oppskriften har jeg funnet på Helles Kitchen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar