Translate
10. aug. 2014
Indisk kylling (TMX)
Til 4 personer
75 gr cashew nøtter
1 cm ingefær, i små biter
1 løk, skrelt og delt i båter
1 fedd hvitløk, skrelt
1/2 chili
2 kardemommekapsler
1/2 kanelstang
1 ts malt koriander
1/2 ts spisskummen
1/2 ts paprikapulver
1/2 ss hvitvinseddik
40g tomatpuré / puree
70g Gresk youghert
200 gr tomater fra boks eller friske
1/2 ss av Kasoori Methi (fenugree)
90 gr kyllingkraft
600 gr kyllingfilet
125 gr crème fraiche
Basmati ris
1 ts garam masala
Saus
1. Kjør cashewnøtter på hastighet 9-10 i 30 sekunder. Sett til side.
2. Ha ingefær, løk, hvitløk, chili, kardemomme, kanelstang og nellik i TM bollen.
Hakk på hastighet 7 for 2-5 sekunder. Skrap ned på sidene av bollen.
Tilsett litt olje eller smør og stek på temp 100gr, hastighet 1 i 2 minutter.
3. Tilsett koriander, spisskummen, paprika, eddik, tomatpuré og yoghurt.
Kjør på 100gr, hastighet 1 i 2 minutter.
4. Tilsett tomater, kasoori Methi, kraft og cashewnøtter.
Kjør på 100gr, hastighet 1, i 10 minutter.
Kylling
5. Mens sausen koker, deler du kyllingfileten opp i mindre biter og steker dem i en varm panne.
Tilbake til sausen
6. Tilsett crème fraiche. Drei skiven opp til hastighet 4 for å blande og øk deretter gradvis til hastighet 9 i opptil 1 minutt. Dette vil gi et virkelig glatt, kremet saus.
7. Ha kylling og saus over i en gryte og la det småutre i 20 minutter.
8. Tilsett garam masala rett før servering.
Ris
Tilsett den indre dampkurv til bollen og ha oppi risen. Ta ut kurven og skyll risen under springen.
La det renne, og tilsett vann i TM bollen. Sett dampkurven med ris tilbake, sett på Varoma og damp i 20-22 minutter (avhengig av mengde ris) på hastighet 4.
Hvis du ønsker, kan du også dampe noen ekstra grønnsaker i varoma tallerken på toppen.
Oppskriften kommer fra Me and My Thermi
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar