Translate

10. aug. 2014

Indisk kylling (TMX)



Til 4 personer

75 gr cashew nøtter

1 cm ingefær, i små biter
1 løk, skrelt og delt i båter
1 fedd hvitløk, skrelt
1/2 chili
2 kardemommekapsler
1/2 kanelstang

1 ts malt koriander
1/2 ts spisskummen
1/2 ts paprikapulver
1/2 ss hvitvinseddik
40g tomatpuré / puree
70g Gresk youghert

200 gr tomater fra boks eller friske
1/2 ss av Kasoori Methi (fenugree) 
90 gr kyllingkraft

600 gr kyllingfilet

125 gr crème fraiche

Basmati ris
1 ts garam masala

Saus
1. Kjør cashewnøtter på hastighet 9-10 i 30 sekunder. Sett til side.
2. Ha ingefær, løk, hvitløk, chili, kardemomme, kanelstang og nellik i TM bollen.
Hakk på hastighet 7 for 2-5 sekunder. Skrap ned på sidene av bollen.
Tilsett litt olje eller smør og stek på temp 100gr, hastighet 1 i 2 minutter.
3. Tilsett koriander, spisskummen, paprika, eddik, tomatpuré og yoghurt.
Kjør på 100gr, hastighet 1 i 2 minutter.
4. Tilsett tomater, kasoori Methi, kraft og cashewnøtter.
Kjør på 100gr, hastighet 1, i 10 minutter.

Kylling
5. Mens sausen koker, deler du kyllingfileten opp i mindre biter og steker dem i en varm panne.

Tilbake til sausen
6. Tilsett crème fraiche. Drei skiven opp til hastighet 4 for å blande og øk deretter gradvis til hastighet 9 i opptil 1 minutt. Dette vil gi et virkelig glatt, kremet saus.
7. Ha kylling og saus over i en gryte og la det småutre i 20 minutter.
8. Tilsett garam masala rett før servering.

Ris
Tilsett den indre dampkurv til bollen og ha oppi risen. Ta ut kurven og skyll risen under springen.
La det renne, og tilsett vann i TM bollen. Sett dampkurven med ris tilbake, sett på Varoma og damp i 20-22 minutter (avhengig av mengde ris) på hastighet 4.

Hvis du ønsker, kan du også dampe noen ekstra grønnsaker i varoma tallerken på toppen.


Oppskriften kommer fra Me and My Thermi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar