600 gram hvetemel
1 pakke tørrgjær
2 dl vann
2 dl matfløte
4 ss rapsolje (eller annen vegetabilsk olje)
2 ts sukker
1 1/2 ts salt
1/4 ts bakepulver
1 egg til pensling
1 pakke tørrgjær
2 dl vann
2 dl matfløte
4 ss rapsolje (eller annen vegetabilsk olje)
2 ts sukker
1 1/2 ts salt
1/4 ts bakepulver
1 egg til pensling
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 200c grader.
- Ha det tørre (mel, tørrgjær, sukker, salt og bakepulver) i en stor bolle (gjerne en kjøkkenmaskin). Bland sammen.
- Varm melk og vann fingervarmt (37 C). Ha i olje og væsken i melblandingen, og bland godt sammen.
- Elte i kjøkkenmaskin, eller for hånd, i 5-10 min. Deigen skal da slippe bollen lett. La deigen heve under klede i ca 10 minutter
- Del deigen i to like store emner, og kjevle hvert emne ut til en sirkel. Skjær sirkelen i åtte stykker, som du skjærer pizza.
- Hvis du skal ha fyll i det tar du det på nå, se oppskrift under.
- Rull sammen hvert stykke. Start med å rulle den bredeste delen og avslutt med spissen på utsiden. Gjem spissen under selve hornet. Form hornet til en halvsirkel.
- Legg hornene på et par stekebrett med bakepapir. La dem heve under håndkle i 30-45 minutter.
- Pensle hornene med sammenvispet egg. Strø over valmuefrø. Stek i forvarmet ovn (200c) i 12-15 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar