Translate

20. aug. 2011

Løksuppe



3 store gule løk
3 ss smør, kviteseid
1 l vann
1 buljongterning med grønnsaker
1 fedd hvitløk
1 krydderbukett: timian, oregano, laurbærblad
1 dl hvitvin
3 skiver loff
1.5 dl jarlsberg, revet
Smak til med salt og pepper


Skrell og skjær løken i ringer. Tilsett løken og la den surre på svak varme under omrøring til den blir blank. Løken skal ikke bli brun. Tilsett hvitløk mot slutten. Spe med vann og ha i buljongterningene. 

Tilsett krydderbuketten, salt og pepper. Ha i hvitvinen. La suppen småkoke under lokk på svak varme i ca 30 minutter. Ha i litt maizenna om suppen ser for tynn ut.

Hell suppen i en stor bolle eller flere små porsjonsboller som tåler varme.

Dekk suppen med brødskiver og strø over den revne osten. Gratiner suppen ved 250 C til osten begynner å smelte og har fått fine farge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar