Translate

27. aug. 2011

Smuldrepai med bakte epler




Til 6 personer


Begynn med smuldredeigen og legg den i kjøleskapet.


2 epler i biter
saften av 1/2 sitron
75 g sukker
1 ts malt kanel
litt lys brunt sukker


Bland eplebitene med sitronsaft og fordel dem i små porsjonsformer. En stor form kan også brukes. Strø over sukker og kanel. Stek eplene i ovnen ved 190 gr C i 30 min. Ta ut formen, riv smuldredeigen over eplene med rivjern og dryss over litt sukker. Stek videre i 30 min. La de stå å kjøle seg litt, ca 5 min før du serverer vaniljesaus, vaniljeis eller pisket krem.


Smuldredeig
250 gr usaltet smør, romtemperert
50 g lyst brunt sukker
1 stort egg
1 ts vaniljeessens
250 gr hvetemel
1/4 ts salt
1/4 ts bakepulver
1/4 ts malt muskat


Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Visp inn egg og vanilje. I en annen bolle blandes mel, salt, bakepulver og muskat.
Ha det tørre i smøtblandingen og rør til det er akkurat blandet. Pakk deigen i plast og oppbevar i kjølskapet, til den skal rives over eplene. 





Oppskriften er basert på en fra bladet Mat & Vin 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar