Translate

7. jan. 2012

Perfekte pommes frites


Pommesfrites basert på en oppskrift fra heiamat


Skrell potetene og del opp i staver.

Deretter legges de i en bolle og settes under kaldt vann, man skyller bort stivelsen. La det renne kaldt vann en god stund, gjerne en 10-15 minutter. 

Sett på en kjele med vann og en del salt oppi. Kok opp, ha i potetene og la vannet så stå og småputre på svak varme. Det skal såvidt være små bobler i vannet. La så potene ligge her til de nesten faller sammen. Dette tar ca. 20-30 minutter.

Legg potetskivene ut på en rist i 30 minutt, før du setter dem inn i fryseren 1 time. 

Den kalde og tørre luften i fryseren trekker fuktighet ut av potetene samtidig som den gjør de litt fastere i fisken.

Varm opp olje enten i en kjele eller i en frityr til 130 grader. Ha i potetene og la de fritere til overflaten ser helt tørr og glinsende ut og de akkurat har begynt å få litt farge, ca 10 min. 

La potetene få renne godt av seg, legg de på en rist igjen og la de kjøle seg ned noe før du har de inn i fryseren igjen. Så skal de få nye 60 minutter i kulda.

Siste del av prosessen
Varm opp den samme oljen til 190 grader og ha i potetene. De skal nå friteres til de får en gyllenbrun farge og en sprø skorpe, 5-10 min, avhengig av tykkelsen på stavene.

Når de ser bra ut så lar du de få renne godt av seg og har de over i en serveringsbolle. Hell over en blanding av vanlig salt og havsalt og sleng forsiktig potetene rundt i bollen slik at alle får nok salt på seg. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar