Translate

30. jan. 2012

Lapskaus i trykkoker


1 vossakorv
5-6 baconskiver
4 poteter
2-3 gulrøtter
1 stk løk
Persillerot
Kålrot
1 klar kjøttsuppebuljong
3 dl vann 
1 ss tomatpure
Salt og pepperSett trykkokeren på platen og kok opp vann tilsatt salt, pepper, kraft og buljongterning. Skrell og del poteter, løk, gulrøtter og persillerot i passe biter, ha de oppi trykkokeren og sett på lokket. Når den første orange ringen på trykkokeren viser så skrur du ned platen og holder den der i ca 15 min. 

Stek baconet og la det renne av seg på tørkepapir. Del pølsene i passe biter og stek dem i panne, tilsett 1 ss tomatpure, la den få surre litt i midten av pannen før du blander pølsebitene med den. 

Ta av lokket på trykkokeren etter den har putret i rundt 15 min, sil av vannet og ha potetblandingen tlbake i gryten. Tilsett hakket bacon og pølsebitene, spe med vann til du får ønsket konsistens, smak til med salt og pepper. Tilsett maizenna jevner etter behov. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar