Oppskriften har jeg fått av en kollega som igjen har fått den fra kokken Lars på Island Wellserver :)
Til 2 personer
400 gr poteter, gjerne av mandelpoteter
litt smør
ca 0.5 dl melk
250 gr løk (1 stor)
100 gr bacon
40 gr chorizo
300 gr tørrfisk, vannes ut i 4 døgn, (150-200 gr pr pers)
1 dl Creme fraiche
Skrell poteter og kok de møre uten salt i vannet.
Mos potetene enten med stavmikser eller stappejern, ha i et par ss med godt smør, og spe med melk til passe konsistens. Smak til med salt og pepper og litt hvitløk er også godt.
Del fisken i passe stykker og ha den oppi en gryte, dekk fisken med melk. Kok opp og la den trekke i 15 min.
Skrell løken og stek den på lav varme sammen med en spiseskje smør i 30 min.
Bacon og chorizo pølse kuttes i terninger og freses lett i stekepanne med litt olje.
Montering
Legg et godt lag med stappe i bunnen på ei ildfast form, ca 3 cm tykt.
Sil oljen av løken og legg den i et lag oppå stappa.
Riv klippfisken i passe biter og legg et godt lag oppå
Strø over bacon og chorizo pølse biter la også oljen i pannen få være med.
Lag gjerne dobbelt lag.
Trykk det hele litt flatt med en steikespade.
Bland creme fraiche og majoner og smør et lag over det hele.
Steik baccalaoen i ovnen på 200 i ca 20 min til den har fått fin farge.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar