2 personer
400 gram torskefilet
1 fennikel
olje til steking
salt
400 gram poteter
1 rød paprika
1 ss løk el sjalottløk
1 ss olje
2 dl fiskekraft
1 dl matfløte
0.5 ts maisennamel
0.5 ts provencekrydder
salt og pepper
Kok potetene
Skjær torskefileten i serveringsstykker. Dryss litt salt på fisken og stek den i olje ca 6 min, snu den og stek raskt på den andre siden. Sjekk at den er ferdig.
Rens og del fennikel i båter og damp dem noen minutter i lettsaltet vann.
Paprikasaus
Del paprikaen i to og stek den i stekeovn ved sterk varme, gjerne under grill. La dem ligge til de får svarte flekker.
Ta dem ut og avkjøl i plastpose. Rens dem, dra av skallet og mos dem.
Finhakk løk og surr den myk i olivenolje/smør. Tilsett fiskekraft/buljong og kok inn til ca. 3/4.
Tilsett kremfløte og paprikamos og kok opp.
Sil sausen, smak til med salt og pepper og tilsett provencekrydder.
Oppskriften kommer fra dinmat
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar