Translate

5. okt. 2014

Komle med kålrabistappe, pølse, svin og bacon



Salt lam eller svin
1000 g  poteter
1 ts  salt
2 dl  byggmel
1 dl hvetemel eller speltmel
Lammekraft
1 ts  salt
150 g  bacon
4 ss  smør
salt og nykvernet pepper

Om du bruker saltkjøtt må du legge det i kaldt vann og la det trekke over natten. 
Slå av vannet og la kjøttet trekke mørt i nytt vann så det dekker, opptil et par timer. Ta vare på kokekraften til komlene.

KOMLER:
Kok 1/4 av potetene.
Mal 3/4 av potetene på kvern, og mos de kokte potetene og vend i. Strø over salt og bland i mel, litt om gangen.
Melmengden vil også måtte variere etter potetkonsistensen. Røren må ikke være så løs at komlene blir grøtete, og ikke så fast at de blir tunge.

Ta en spiseskje med komledeig og legg hver komle kokende kraft.
La dem småkoke med lokket på gløtt til de er gjennomkokte, etter cirka 45 minutter.

Når komlene er ferdig kokt, flyter de til overflaten.

Servér komler med lammekjøtt, pølser, bacon, kålrabistappe og smeltet smør til.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar