Translate

20. aug. 2013

Osens gladlaks


Denne oppskriften er også hentet fra Millas mat. Opprinnelig er det en oppskrift fra Are Sende Osen.

Middag for to:
400 gr Salmalaks
3 dl matfløte
saften av en sitron
2 fedd revet hvitløk
en finhakket grønn chili m/frø
en valnøtt-stor bit frisk revet ingefær
to finsnittede vårløk
2 ts curry
havsalt og sort pepper etter smak
Broccoli og ris til servering

Finhakk vårløken og den grønne chilien og riv hvitløk og ingefær. Press sitronsaften og ha den klar.
Del opp laksen i serveringsklare stykker og varm litt smør i pannen. Fres løk, hvitløk, ingefær og chili blankt og mykt men det skal ikke ta farge. Dryss curryen i pannen og la den frese med grønnsakene i et lite minutt før du heller fløte og sitron i pannen. Kok opp og la sausen koke i noen få minutter inntil du ser at den har tyknet noe.

Ta pannen av varmen og legg i laken, tipp litt på den og bruk en spiseskje til å øse sausen over fisken. Set på lokk og la fisken trekke i omlag 10-12 minutter. Smak til sausen med havsalt og pepper og anrett fisken på tallerkenen.

Serveres med ris og dampet broccoli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar