Translate

19. aug. 2013

Hobbykokkens trykkokte hverdagsmiddag


Denne oppskriften fant vi på minmiddag men kommer opprinnelig fra hobbykokken.

400 gram entrecote, delt i store biter (ca 2×2 cm)
2 ss rapsolje
2 store gulrøtter, skrelt og delt i store biter
1 stk rød løk, skrelt og delt i store biter
1 stk gul løk, skrelt og delt i store biter
5 stk mellomstore potet, skrelt og delt i store biter
1 boks søte cherrytomater
3 stk hvitløksfedd, knust og finhakket
1 glass vann
1 buljongterning
1,5 ss krydderblanding (timian, oregano, basilikum)
1 skive sellerirot, delt i biter (ca 1×1 cm)
smak til med salt og pepper

Varm olje opp i trykkokeren.

Ha kjøttet i oljen og la det surre. Etter et par minutter tilsettes gulrøtter, potetbiter, løk, hvitløk og krydder. La det surre med i noen minutter.

Tilsett så boksen med tomater og kjøttkraft (vann/buljong).

Sett på lokket, skru deretter platen på full effekt, og la det koke opp til fullt trykk. Når trykket er oppnådd reduseres varmen til minimum. La det så stå i 15 minutter. Skru av platen og la trykket forsiktig gå ut. Evt kan du sette gryten i oppvaskkummen, og la det renne kaldt vann over for å  kjøle ned lokket. Når måleren som viser tykket er gått helt ned i skaftet igjen, kan du ta av lokket.

Smak til med salt og grovmalt pepper. Om du synes det er mye væske kan du enten jevne ut med maizenna eller ta ut litt av væsken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar