Translate

26. aug. 2013

Fiskecurry fra Kerala

Oppskriften kommer fra Millas Mat.

Til to personer
400-500 gr fast hvit fisk
havsalt og sort pepper etter smak
1 ts malt gurkemeie
nøytral olje til steking
1 løk i tynne halvmåneskiver
1 plommetomat i grove terninger
1 rød chili
1 ss frisk revet ingefær
en klype spisskumin
2 dl tykk kokosmelk
kokende vann
1 ss tamarindjuice eller friskpresset limejuice
1/2 ss fiskefond
frisk finhakket koriander til garnering
Dampet ris til servering

Del opp fisken i passe store spisevennlige terninger og legg de i en bolle. Gni inn fisken med salt og en teskje av gurkemeien.

Varm oljen i en stor vid panne og tipp i løken, la den frese litt og bli myk men den skal ikke ta noe særlig farge, den skal bare bli blank. Splitt chiliene på langs og fjern frøene fra den ene og hakk de fint opp. Riv også ingefæren. Tilsett dette i pannen sammen med løken og tilsett også den siste teskjeen med gurkemeie.

Pisk sammen kokosmelk, tamarind og fiskefond i et litermål og hell på kokende vann til du når en halv liter. Hell dette i pannen. Kok opp og smak til sausen med mer tamarind om du ønsker det. La sausen syde i noen minutter. Når du er klar til å servere så legg i fisken og la den trekke i 2-3 minutter så er det klart. Server sammen med ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar