Translate

16. apr. 2013

Fiskesuppe alla Trine


Til ca 4 porsjoner  trenger du omtrent:

1 løk, finhakket
Litt hvitvinseddik
1 dl kremfløte
50 gram smør
400 gram assortert fisk, torsk, laks i terninger ca 2 x 2 cm
150 gram rensede reker
1 gulrot, i staver
1 fennikel, i strimler
1 liten bit sellerirot, i staver
1 chili
1 fedd hvitløk
7 dl god fiskekraft
2 ss hakket frisk basilikum
salt og nykvernet hvit pepper


Surr løken et par minutter i litt smør, til den blir blank og myk.

Skjær opp grønnsakene som angitt ovenfor, slik at du har alt klart. Ha grønnsakene og fiskekraften over i hvitvinsgryta. Kok opp og la koke til grønnsakene er nesten møre. Det tar bare noen minutter.

I en liten kjele gir du fløten et forsiktig oppkok og rører deretter inn smøret (skal ikke koke). Rør fløtesmøret i grønnsaksgryta og tilsett deretter fiskebitene. Synes du suppen er litt tynn kan du eventuelt jevne den med litt maisenna før du tilsetter fisken.

La suppen trekke til fisk og grønnsaker er ferdige, etter ca 3 minutter. Tilsett reker og finhakkede urter mot slutten av trekketiden. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Serveres med godt brød til.

Retten er hentet hos Trines matblogg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar