Translate
16. apr. 2013
Fiskesuppe alla Trine
Til ca 4 porsjoner trenger du omtrent:
1 løk, finhakket
Litt hvitvinseddik
1 dl kremfløte
50 gram smør
400 gram assortert fisk, torsk, laks i terninger ca 2 x 2 cm
150 gram rensede reker
1 gulrot, i staver
1 fennikel, i strimler
1 liten bit sellerirot, i staver
1 chili
1 fedd hvitløk
7 dl god fiskekraft
2 ss hakket frisk basilikum
salt og nykvernet hvit pepper
Surr løken et par minutter i litt smør, til den blir blank og myk.
Skjær opp grønnsakene som angitt ovenfor, slik at du har alt klart. Ha grønnsakene og fiskekraften over i hvitvinsgryta. Kok opp og la koke til grønnsakene er nesten møre. Det tar bare noen minutter.
I en liten kjele gir du fløten et forsiktig oppkok og rører deretter inn smøret (skal ikke koke). Rør fløtesmøret i grønnsaksgryta og tilsett deretter fiskebitene. Synes du suppen er litt tynn kan du eventuelt jevne den med litt maisenna før du tilsetter fisken.
La suppen trekke til fisk og grønnsaker er ferdige, etter ca 3 minutter. Tilsett reker og finhakkede urter mot slutten av trekketiden. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Serveres med godt brød til.
Retten er hentet hos Trines matblogg.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar