Translate

8. apr. 2013

Laks alla Hellstrøm


2 personer 

2 dl ris
4 dl vann

1 salma laks, ca 300-400 gram (evt laksefilet)
3 tomater, i små terninger
1/2 chili
2 fedd hvitløk, finhakket
2 sjalottløk, finhakket
1 bunt vårløk
1 ts limesaft
Olivenolje
Maldonsalt
Pepper


Skyll risen i kaldt vann og la den stå i vann så stivelsen trekker ut, kok opp lettsaltet vann i en gryte. Når vannet koker has risen oppi. La det småputre i ca 20 min.

Skjær vårløk i biter på skrå. Varm litt olivenolje i en kjele og fres vårløken. Tilsett tomat, hvitløk og chili, salt og pepper, litt olivenolje og lime saft.

Skjær laksen i fire like store stykker. Sett kniven deretter inn på siden av laksefiletene og kutt nesten helt igjennom. Brett filetene ut som ”butterflies”, og bank dem lett med kniven til 1 cm tykke stykker.

Stek laksen i litt olivenolje og smør i en varm panne i ca 2 min på hver side. 
Fordel tomatblandingen over helt tilslutt og server ris til. 

Oppskriften er basert på en fra Hellstrøm inviterer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar