Translate
8. apr. 2013
Laks alla Hellstrøm
2 personer
2 dl ris
4 dl vann
1 salma laks, ca 300-400 gram (evt laksefilet)
3 tomater, i små terninger
1/2 chili
2 fedd hvitløk, finhakket
2 sjalottløk, finhakket
1 bunt vårløk
1 ts limesaft
Olivenolje
Maldonsalt
Pepper
Skyll risen i kaldt vann og la den stå i vann så stivelsen trekker ut, kok opp lettsaltet vann i en gryte. Når vannet koker has risen oppi. La det småputre i ca 20 min.
Skjær vårløk i biter på skrå. Varm litt olivenolje i en kjele og fres vårløken. Tilsett tomat, hvitløk og chili, salt og pepper, litt olivenolje og lime saft.
Skjær laksen i fire like store stykker. Sett kniven deretter inn på siden av laksefiletene og kutt nesten helt igjennom. Brett filetene ut som ”butterflies”, og bank dem lett med kniven til 1 cm tykke stykker.
Stek laksen i litt olivenolje og smør i en varm panne i ca 2 min på hver side.
Fordel tomatblandingen over helt tilslutt og server ris til.
Oppskriften er basert på en fra Hellstrøm inviterer.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar