Translate
27. apr. 2013
Kylling tikka masala
1 kyllingbryst a 350 gr
Yoghurt marinade:
1 ss korianderfrø
1/2 ss kardemomme grønn
litt kanelstang
hel svart pepper
5 nellikspiker
1 ss hel spisskummen
2-3 stk laurbærblad
2 ss klarnet smør
5 ss olivenolje
1 ss chilipulver
250 gr gresk youghert
litt bukkehornkløver
Peanøttsmør:
50gr cashewsnøtter
Masala saus:
1 ss korianderfrø
1 ss spisskummen
1 boks cherry tomater
1 dl vann
5 ss smør
1 ts chillipulver
1 store løk, finhakket
ingefær, fersk og finhakket
1 ss tomatpure
1 fedd hvitløk
1 ts Jalfrez eller garam masala krydder
litt bukkehornkløver/ fenugreek
1 ts gurkemeie, eller safran
Siste fase:
50 gr gresk yoghurt
2 små bokser kokosmelk
2ss Peanøttsmør
Salt
6 vårløk
1/2 rød chili
Litt sitronsaft
Ha alt det tørre krydder i en morter og knus, bland inn med yougherten.
Del kyllingbrystet i store biter og ha oppi marinaden, La stå i 4-5 timer, evt natten over.
Peanuttsmør
Kjør cashewnøttene i en liten food processor, tilsett gjerne 1 ss smeltet smør, kjør til peanøttsmør. Legg over i en skål, klar til retten skal serveres.
Masala sausen
Smelt klarnet smør i en varm panne og tilsett chilipulveret, fres i 2-3 minutter. Sett ned varmen og tilsett løk, hvitløk, ingefær og salt og kok i 10 minutter til løken er myk, men ikke brun. Sett opp varmen og fres til løken er blitt gyllen og fin i fargen. Tilsett tomatpure og fres i 2 minutter, så tilsettes tomatsausen. La det koke videre i cirka 10 minutter. Sett ned varmen og tilsett Jalfrezi/garam masala, bukkehornkløver, gurkemeie eller safran og salt, la dette surre i 5 minutter.
Ta kyllingen ut av marinaden. Varm en stekepanne og fres kyllingen så den blir brun på alle sider.
Hakk vårløk i 1 cm store biter. Hakk chili og stek den sammen med vårløken i en panne med salt og pepper.
Varm opp masala sausen i en stor gryte, tilsett yoghurt og kokosmelk. Tilsett kyllingen og varm forsiktig opp. Bland inn 2ss peanøttsmør. Smak til med salt og gjerne litt sitronsaft.
Server sammen med ris, strø over stekt vårløk og ha nystekt nanbrød med myntesaus.
Tok utgangspunkt i Hellstrøm sin oppskrift.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar