Translate

30. okt. 2012

Finnbiff

500 gram finnbiff (reinsdyrskav)
ca 100 gram bacon, i biter
4 gulrøtter, i små biter
litt sjampignon
1-2 løk, i båter
2 dl vann
1 dl melk
1 boks rømme (lettrømme eller seterrømme, opp til deg, men seterømme er best og “mektigst”)
5 einebær, knust i en morter
3 skiver ekte geitost
ca 1/2 ts tørket timian
salt og (nykvernet) pepper

Stek løk og gulrøttene i en stekepanne, til løken er blank og myk. Hell grønnsakene oppi en liten gryte. Tilsett vannet og la det koke opp. Samtidig steker du bacon og finnbiff raskt i stekepannen. Stek i 2 eller 3 omganger, slik unngår du at kjøttet blir “kokt” i stedet for stekt. Ha finnbiffen og baconet oppi gryta og la det stå og trekke ca 10 minutter. Tilsett rømme, einebær, geitost og tørket timian (eller frisk hvis du har, men da må du tilsette mer). Smak til med salt og pepper.

Serveres med potetmos. Server gjerne kokt brokolli og rørte tyttebær til.

Oppskriften har vi funnet på trines matblogg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar