Translate

29. okt. 2012

Pasta med parmaskinke, brokkoli og gorgonzola


1 rødløk, i tynne båter
ca 70 gram parmaskinke eller annen spekeskinke, i tynne strimler
6-8 soltørkede tomater, i små biter
ca 1/2 chili, finhakket (smak til)
ca 1 dl kyllingkraft (eller buljong)
ca 1 dl matfløte
1/2 brokkoli, i små buketter
ca 75 gram gorgonzola, i biter
timian, rosmarin, tørket
pasta linguine

Fres rødløk i litt olje til den blir blank og myk. Ha i chili og de soltørkede tomatene mot slutten av steketiden. Tilsett kyllingkraft og la det hele putre til kraften er nesten kokt inn. Tilsett fløten og parmaskinken, varm opp mot kokepunktet

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. 

Del brokkolien i små buketter og la den koke sammen med pastavannet de siste 4-5 minuttene. Rør sammen pastasaus, pasta og brokkoli, og tilsett gorgonzolaost og hakkede krydderurter til slutt. Har du ikke gorgonzolaost kan du fint benytte annen blåmuggost, for eksempel norzola.

Opphavet til oppskriften kommer fra Trines matblogg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar