Translate

3. nov. 2012

Focaccia


1/2 pakke gjær
30 gr akasiehonning
4-5 dl vann
1/2 kg tipo 00 mel
1/2 kg hvetemel
30 gr salt
1/2 dl olje

1 ts oregano
1 ts timian
1 fedd hvitløk
1/2 dl oljeHavsalt

Bland mel og salt i en bolle. Bland gjæren ut i litt lunkent vann med litt sukker i, la det stå ca 5 min før du har det oppi melblandningen.
Tilsett resten vannet sammen med oljen og honningen, kjør i kjøkkenmaskin til du har en fin deig. 

Dekk til bollen og la deigen hvile i ca 3 timer.

Kjevle deigen litt før du har den oppi langpanne. Bland oljen med hvitløk, oregano og timian, pensle utover deigen. Bruk fingrene til å lage hull i deignen.
Strø havsalt over deigen.

La deigen hvile i 1 time. Stek i ca. 30 minutter på 200C på midterste rille til brødet er gjennomstekt og har fått en fin gyllen farge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar