Vi halverte koketiden ved å koke kjøttet i trykkoker.
1,5 kg oksekjøtt, i terninger
1 ss garam masala
salt og pepper
2 løk, hakket
2-3 hvitløkfedd, finhakket
ca 1 ss revet ingefær
1-2 røde chili, finhakket
ca 2 ss currypaste
2 bokser hermetiske tomater, hakket
2,5 dl vann
1 rød paprika, i biter
1 grønn paprika, i biter
ca 2 dl yoghurt naturell
frisk koriander
Fres løken i litt smør, til løken er blank og mør. Tilsett
hvitløk, ingefær, chili og currypaste og la det frese med ca ett minutt under
stadig omrøring. Ha i tomater og la sausen småkoke mens du gjør klart kjøttet.
Krydre kjøttet med garam masala, salt og pepper. Brun
kjøttet i flere omgangen i en stekepanne, og kok ut pannen med vannet etter
hver runde. Ha kjøttet og vannet (tilsammen 2,5 dl) i sausen. Kjøttet skal nå
småkoke under lokk til det er mørt. Vi brukte trykkoker og fikk mørt kjøtt
etter ca 25-30 minutter. Bruker du vanlig gryte må du nok regne med ca 1 times
koketid.
Tilsett paprikaen og la det koke videre uten lokk til
kjøttet er helt mørt og sausen er tyknet.
Rør inn yoghurten rett før servering eller server den ved
siden av. Gi retten et dryss med frisk koriander og sett gryta på bordet.
Serveres med nykokt basmatiris, nanbrød og gjerne en grønn salat til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar