Pizzaen blir aller best om den stekes på en pizzastein, da blir bunnen deilig sprø og får en helt
annen smak enn om man steker den på plate i ovnen.
Ingredienser:
2,5 dl lunkent vann
25 g gjær
2 ss olivenolje
1/2 ts salt
5-6 dl pizzamel (evt hvetemel hvis du ikke får tak i
pizzamel)
Fremgangsmåte:
Rør gjæren ut i lunkent vann, bruker du tørrgjær kan du
drysse den rett i melet
Bland inn øvrige ingredienser.
Elt i kjøkkenmaskin 10-15 minutter til du har fått en smidig
deig
Dekk bollen med plast og la den heve til dobbelt størrelse,
50-60 minutter
Fra bakebord til pizzastein:
Kjevle ut deigen på bakebordet
Legg bakepapir på en vanlig stekeplate
Flytt pizzabunnen over på stekeplaten
Legg på fyllet
Flytt pizzaen over på den varme bakesteinen ved å dra i bakepapiret, fra den kalde platen
til den varme steinen. Bør være 2 personer til dette.
Når pizzaen er ferdig flytter du den fra steinen ved å bruke
en pizzapade
Pizzasaus:
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpure
2 sjalottløk eller 1 vanlig løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
1 rød chili, finhakket
1/4 ts sukker
litt balsamicoeddik
noen urter, finhakket
salt
nykvernet sort pepper
Bland sammen alle ingrediensene og la det putre litt i en
gryte, før du setter det til side slik at sausen ikke er glovarm når du skal
bruke den.
Fremgangsmåte topping:
Del baconet i biter og fres i pannen, skal ikke bli sprøtt.
Ha deretter fyllet på pizzaen i denne rekkefølgen:
Pizzasaus
Mozarellaost
Litt norzola eller annen blåmuggost
Små, krydrete kjøttboller
Bacon
1 rødløk i skiver
2 vårløk i skiver
Litt basilikum
Evt krydder etter smak og lyst
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar