Translate

3. feb. 2012

Pizza med bacon og kjøttboller


Pizzaen blir aller best om den stekes på en pizzastein, da blir bunnen deilig sprø og får en helt annen smak enn om man steker den på plate i ovnen. 

Ingredienser:
2,5 dl lunkent vann
25 g gjær
2 ss olivenolje
1/2 ts salt
5-6 dl pizzamel (evt hvetemel hvis du ikke får tak i pizzamel)

Fremgangsmåte:
Rør gjæren ut i lunkent vann, bruker du tørrgjær kan du drysse den rett i melet
Bland inn øvrige ingredienser.

Elt i kjøkkenmaskin 10-15 minutter til du har fått en smidig deig
Dekk bollen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, 50-60 minutter

Fra bakebord til pizzastein:
Kjevle ut deigen på bakebordet
Legg bakepapir på en vanlig stekeplate
Flytt pizzabunnen over på stekeplaten

Legg på fyllet
Flytt pizzaen over på den varme bakesteinen  ved å dra i bakepapiret, fra den kalde platen til den varme steinen. Bør være 2 personer til dette.
Når pizzaen er ferdig flytter du den fra steinen ved å bruke en pizzapade

Pizzasaus:
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpure
2 sjalottløk eller 1 vanlig løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
1 rød chili, finhakket
1/4 ts sukker
litt balsamicoeddik
noen urter, finhakket
salt
nykvernet sort pepper

Bland sammen alle ingrediensene og la det putre litt i en gryte, før du setter det til side slik at sausen ikke er glovarm når du skal bruke den.

Fremgangsmåte topping:
Del baconet i biter og fres i pannen, skal ikke bli sprøtt.

Ha deretter fyllet på pizzaen i denne rekkefølgen:
Pizzasaus
Mozarellaost
Litt norzola eller annen blåmuggost
Små, krydrete kjøttboller
Bacon
1 rødløk i skiver
2 vårløk i skiver
Litt basilikum
Evt krydder etter smak og lyst

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar