500 gram fersk laks
olivenolje
sitronsaft
maldonsalt
2 sjalottløk, finhakket
2-3 vårløk, i tynne skiver
1 fedd hvitløk, finhakket
3 dl risottoris
1,5 dl hvitvin
ca 5 dl varm grønnsaksbuljong/utblandet grønnsaksfond*
1-2 ss smør
1/2 sitron, presset
40-50 gram parmesan, finrevet
salt og nykvernet hvit pepper
1 avocado, i terninger
2 tomater, i terninger
1/2 rødløk, i tynne skiver
litt olivenolje
litt presset sitronsaft
salt og nykvernet sort pepper
Chilisaus
3 ss creme fraiche
1-2 ss sweet chilisaus
sitronsaft
salt og nykvernet hvit pepper
Begynn med risottoen.
Fres løk, vårløk og hvitløk i litt smør, til løken er blank og myk. Tilsett
risottorisen og la den surre med noen minutter og tilsett deretter hvitvinen og
rør godt sammen. Jeg laget risottoen i dampovnen, og benyttet denne fremgangsmåten
videre. Dersom du ikke har dampovn kan du benytte denne fremgangsmåten, og gå
til punktet hvor du skal røre inn litt og litt av væsken. (*Dersom du
tilbereder risottoen på komfyren må du muligens tilsette noe mere væske enn det
som står i oppskriften.) Når vannet er kokt inn i risen skal den være al dente,
dvs at du skal ha litt tyggemotstand. Smak til med sitronsaft, rør inn smør og
parmesan, og smak deretter til med salt og pepper.
Pensle en blanding av olivenolje og sitronsaft på
laksestykkene og krydre med salt og pepper. Stek laksen ca 3-4 minutter på hver
side i en grillpanne, til den er gjennomstekt. Har du ikke grillpanne kan du
benytte vanlig stekepanne, eller steke den i stekovnen eller dampovn.
Bland ingrediensene til salaten i en liten bolle og ringle
litt olivenolje og sitronsaft over, samt krydre med salt og pepper.
Rør sammen ingrediensene til chilisausen. Smak deg frem til
ønsket styrke.
Anrett laksen sammen med sitronrisotto og avocadosalat, og
ha på en klatt chilisaus ved servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar