Translate

7. des. 2011

Spaghetti bolognese


Oppskrift ca 4 porsjoner


3-4 skiver med bacon, i små biter
500 gr kjøttdeig, fortrinssvis fra slakteren ;) 
1/2 dl god olivenolje
1 rødløk, hakket
1 stilk stangselleri, hakket
1 gulerot, hakket
1 hvitløk fedd, hakket
1 laurbærblad
2 ts timian
2 ts oregano
1 boks hermetiske tomater
2 ferske tomater
1 ss tomatpure
1 ts ansjosessens (kan sløyfes)
1 ss worcestershiresaus
2 ss rødvinseddik
Buljong
Salt og pepper


Stek baconet i litt olivenolje, når det er sprøtt tilsettes løk, selleri, gulrot, hvitløk timian, laurbærblad og oregano. La det putre over medium varme til grønnsakene har myknet litt, og fått litt farge. Tilsett tomatpuree de siste minuttene. 


Tilsett de hermetiske tomatene, ansjonsessens og worchestershiresausen. 


Varm opp en annen panne og tilsett litt olje og brun kjøttdeigen, la den renne av seg før du tilsetter den i tomatblandingen. 


Tilsett rødvinseddik i tomatblandingen og buljongen i tomatblandingen. la det koke opp, skru deretter platen ned og la det stå og putre i ca 2 timer. Hvis det blir for lite veske tilsettes litt vann. 


Smak til med salt og pepper.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar