Translate

2. okt. 2011

Kylling curry med pappadums og myntedressing


Oppskrift for 4 personer
4 ss olje
2 gule løk, finhakket
4 finhakket hvitløkfedd
3 ts frisk ingefær, revet
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts spisskummen, malt
1 ts røkt paprikapulver
1 ts garam masala
1/2 ts chilipepper
5 dl vann
5 tomater, hakket
1 ss honning
Salt og pepper

4 kyllingbryst
3 dl matfløte



Begynn med å varme opp oljen i en kjele. Tilsett løk og fres på svak varme i ca 10 min. Tilsett hvitløk og ingefær og fres i ytterligere et par minutt.


Tilsett gurkemeie, spisskummen, paprikapulver, garam masala og chilipepper. fres alt i 1 minutt. Hell over vannet. 


Tilsett hakkede tomater og honning. La det småkoke under lokk i 30 min. Smak til med salt og pepper. 


Del kyllingen i biter og brun den i en panne. Ha den over i currykjelen. Kok deretter under lokk i 15 min. tilsett fløten de siste 10 min av koketiden. Smak til med salt og pepper. 


Server med ris, mynte-raita og pappadums. 


Raita med mynte
smaksett 2.5 dl youghert naturell med salt, svar pepper, malt koriander og 1 ss hakket frisk mynte samt evt 1 lite fedd hvitløk. La det trekke i ca 1 time.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar