Den beste ribbeoppskirften - ever. Fantastisk sprø svor og saftig svineribbe
Langtidskokt og stekt ribbe gir et optimalt resultat.
Lang tid til koking og steking samt å passe på tiden når svoren skal gjøres perfekt og sprø.
Langtidskokt og stekt ribbe gir et optimalt resultat.
Lang tid til koking og steking samt å passe på tiden når svoren skal gjøres perfekt og sprø.
* Kjøp en ribbe som ikke er for fet og ikke for mager.
* Salte ribben og la den ligge i 3 døgn.
* Pepre ribben og legg den i en langpanne med svoren ned.
* Slå over 1 liter kokende vann
* ha oppi 3 hvitløksfedd og 5 sjalottløk
* Sett den inn i en forvarmet ovn under midten på 170 grader
* Salte ribben og la den ligge i 3 døgn.
* Pepre ribben og legg den i en langpanne med svoren ned.
* Slå over 1 liter kokende vann
* ha oppi 3 hvitløksfedd og 5 sjalottløk
* Sett den inn i en forvarmet ovn under midten på 170 grader
* La alt koke i to timer.
* Snu ribben med svorsiden opp og sett inn igjen i ovnen, under midten 100 grader.
* Snu ribben med svorsiden opp og sett inn igjen i ovnen, under midten 100 grader.
* Stek i tre timer, eller som vi gjorde denne gang pga tid
stek i 1 time, la hvile i 1 time og stek videre i 2 timer.
* Sprø svor. Sett ribben øverst i ovnen og bruk varmluft og grill, øk temperaturen til 300 grader.
* Følg med i stekeovnsvindu. Dette går fort. Ikke forlat kjøkkenet nå.
* Svoren blåser seg opp og blir sprø på minutter og ribben er ferdig
stek i 1 time, la hvile i 1 time og stek videre i 2 timer.
* Sprø svor. Sett ribben øverst i ovnen og bruk varmluft og grill, øk temperaturen til 300 grader.
* Følg med i stekeovnsvindu. Dette går fort. Ikke forlat kjøkkenet nå.
* Svoren blåser seg opp og blir sprø på minutter og ribben er ferdig
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar