Translate

23. mars 2015

Laks med brokkoli og spicy soyasaus


350 gr laks, i porsjonsstykker
olivenolje
litt salt
litt pepper

Spicy soyasaus
1/2  ts revet ingefær
1 hvitløkfedd, finhakket
1/2 rød chili, finhakket
1 vårløk, finhakket
1/3 lime, saft og skall
2 ss olivenolje
2 ss soyasaus
1/2 ts flytende honning
frisk koriander, finhakket

Tilbehør
brokkoli eller annet tilbehør
200 gr  eggnudler eller risnudler. tilberedt etter anvisningen på pakken

Lekk laksen på et stykke aluminiumsfolie, brett kantene litt opp. Pensle med olivenolje og krydre med salt og pepper. Bak den i ovnen ca 10 mnutt på 200 gr.

Rør sammen ingrediensene til soyasausen, smak og tilsett mer av enkelte ingredienser om du føler det mangler noe.

Rens brokkoli. Kok opp vann med litt salt og legg oppi brokkolien. Gi brokkolien et oppkok. Trekk kjelen av platen og la den trekke i ca 3 minutter før du heller av vannet.

Kok risnudlene etter anvisningen på pakken rett før servering.

Server retten gjerne lagvis med nudler på bunnen, deretter grønnsaker og laks, og topp det hele med den spicy soyasausen. Pynt med litt frisk koriander om du har.


Oppskriften er basert på denne fra trinesmatblogg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar