4 porsjoner
120 gr kremfløte
120 gr helmelk
En vaniljestang
65 gr sukker
2 eggeplommer
1 egg
2 ts havsalt
Sukker, ekstra, for brûlée
Hell krem og melk i en gryte. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, ha de i kremen.
Kok opp kremen, ta den tilside og legg lokk på. La dette trekke i 10 minutter.
I mellomtiden har du sukker i en mellomstor kjele. Skru varmen på høy (12-14) og stå og følg med nøye. Snurr litt rundt på gryten for å blande de smelta og usmelta områdene - skal ikke røres.
Når karamellen har fått en fin dyp gul farge og alt sukkeret er smeltet, slår du av varmen og heller i den varme fløte. Visp kontinuerlig, da blandingen vil starte å boble pga varmen, rør til kremen og karamellen er godt blandet.
Knekk eggene i en stor ildfast bolle og visp godt, gjerne med en stavmikser.
Hell karamellblandingen over eggene i en langsom og jevn strøm, mens eggene vispes kraftig.
Visp i havsalt, etter smak.
Gjør klar 4 porsjonsformer og hell blandingen oppi. Dekk de godt med plastfilm, ta den en hel runde rundt slik at det ikke kommer vann oppi når de står i vannbad.
Sett de nedi sous-viden og hell på varmt vann helt opp på sidene.
Sett temperaturen på 80 grader og la de stå i en time.
Ta formene ut av vannbadet og la dem avkjøles til romtemperatur.
Like før servering, drysses et tynt lag med sukker, ca en teskje, jevnt over toppen og så karameliseres det med en blåselampe.
Avkjøl i noen minutter før sprengning inn i dem.
Oppskriften er basert på denne fra butterbaking
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar