Translate

18. mars 2015

Blomkålsuppe med purre og bacon (TMX)


1 blomkål, i buketter
1 liten løk, finhakket
4 dl kyllingkraft (kyllingbuljong eller utblandet kyllingfond)
1 dl melk
2 ss crème fraîche (kan sløyfes)
1/3 purre, strimlet
100 gram bacon, strimlet
salt og pepper
godt brød som tilbehør

Rens og vask blomkålen og del den opp i jevnstore buketter. Skjær også stilken opp i biter.

Tilsett litt olje, smør og salt i TM bollen, ha oppi blomkålbuketter og kjør på hastighet 1 / 100 gr / 6 minutt. Blomkålet skal være lett brunet.

Tilsett kraft og melk og kjør på hastighet 1 / 100 gr / 10 min, sett silen på toppen av TM bollen så det ikke spruter. Om det ser ut til å koke over kjør hastigheten opp til rundt 4 så roer det seg.

Ha målekoppen over hullet i TM bollen og kjør på hastighet 9 / 10 sekund, til den er glatt.
rør inn creme fraiche før servering.

Sprøstek baconet i en panne, la det renne av seg på ett tørkepapir.

Hell suppen over i en serveringsbolle og tilsette strimlet purreløk og bacon.

Oppskriften er basert på denne fra Trinesmatblogg og konvertert til Thermomix.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar