Translate

14. feb. 2014

Taco kjøttboller med fritert brød


Tacopulver:
2 ss spisskummenfrø
1 ss karvefrø
1 ts paprikapulver
1 ts flaksalt
1 ts tørket oregano
1/2 ts chilipulver
1/2 løk, finhakket
500 gr kjøttdeig
1 egg
1 moden avokado
1 ss sitronsaft
1 cherrytomat
1 håndfull koriander
Litt løk
Salt og pepper


Start med å lage krydderblandingen.
Rist spisskummenfrø og karvefrø i en tørr varm panne til du kjenner at det dufter godt. Så har du krydderne i en morter før du blander sammen med de andre krydderne.

Deretter surrer du løken i litt olje til den er blank og myk. Så har du oppi krydderblandingen og rører godt. I en bolle blander du sammen kjøttdeig med 1 egg, deretter tilsetter du løkblandingen. Form til små kjøttboller og stek i en panne til de er brune og fine. Oppskrift på taco kjøttboller kommer fra Helles kitchen.

Serveres sammen med guacamole, rømme, fritert taco brød, revet ost, hakket tomat og løk.

Guacamole:
Avokadoen skrelles og deles i terninger og has over i en blender sammen med tomat, løk og korinander, kjør det sammen med sitronsaften til en fin krem. Smak til om du synes det trengs mer lime eller salt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar