500 g røykt kveite
vann til koking
3 gulerøtter, i skiver
3 dl lettmelk
0,5 dl fiskekraft
2 ss hvetemel
1 ss hvetemel
litt salt og pepper
vann til koking
3 gulerøtter, i skiver
3 dl lettmelk
0,5 dl fiskekraft
2 ss hvetemel
1 ss hvetemel
litt salt og pepper
Kok opp (usaltet) vann og ha i fiskestykkene. Pass på at vannet dekker all fisken. La den trekke i 10-15 minutter til fiskekjøttet løsner fra beina.
Forkok gulrøttene i 5-10 min.
Forkok gulrøttene i 5-10 min.
Hvit saus: Smelt smør og ha i hvetemel på svak varme, la det få en fin konsistens før du starter å spe med melk. Visp godt hele tiden, pass på at det ikke er klumper i. Kok opp under stadig omrøring. La sausen småkoke i 3-4 minutter. Ha i fiskekraften, gulrøtter og smak til med salt og pepper.
Server med kokte poteter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar