Translate

18. feb. 2011

Risotto med kylling

2 ss  olje
1 ss  smør
2  sjalottløk
450 g  risottoris
1  hvitløkbåt
2 dl  tørr hvitvin
6 dl  kyllingkraft
4 ss  bladpersille
60 g  parmesan
salt og nykvernet pepper
200 g  sjampinjong
500 g  kyllingbryst

 
Varm olje og smør i en vid, tykkbunnet kasserolle. 

Tilsett finhakket sjalottløk og fres over middels varme til løken er myk og blank, ikke brun. 

Rør i riskornene så risen er godt dekket av fett. 

Rør i finhakket hvitløk og sopp skåret i grove biter. Velg den type sopp du liker best, gjerne flere varianter. Rist videre i 1 minutt. 

Spe med vin/eplemost og kok til massen tykner. 

Hell i litt kokende kraft eller buljong og rør til den har kokt inn.
Fortsett til risen er mør og al dente, og du har tilsatt all væsken.
Rør i finhakket persille og smak til med salt og pepper. 

Stek kyllingbrust mens risottoen kokes. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Stek kyllingbrystene i panne eller i stekeovn. Avkjøl 5 minutter før kyllingfiletene skjæres i skiver. 

Like før servering: Servér med nyrevet parmesan. Og godt brød!

Tips:
Hvitvinen kan erstattes av eplemost.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar