Hvit pizzasaus, oppskrift fritt etter Morten Schakenda
1 dl Ekte rømme eller creme fraiche
2 fedd hvitløk
1 ts tørket timian
1 ts salt
litt sukker
nykvernet sort pepper
Litt sitronsaft
2 fedd hvitløk
1 ts tørket timian
1 ts salt
litt sukker
nykvernet sort pepper
Litt sitronsaft
Bland alle ingrediensene. Sausen kan med fordel lages dagen før den skal brukes, slik at smakene blir trukket ut.
Pizzadeig
4 dl Italiensk pizzamel (TIPO)
1/4 dl gjær
1 ts salt
ca 3 dl vann
1 ts salt
ca 3 dl vann
Bland alle ingrediensene og la deigen heve minimum 1 time.
Fyll til Pizza
6 stk Chorizo pølse
5 østerssopp
1/2 rødløk
1/2 dl hvit pizzasaus
Ementhaler ost
Parmesan
Del soppen i skiver og stek i olje på pannen. La dem tørke på ett tørkepapir. Del løken i skiver og stek i litt olje.
6 stk Chorizo pølse
5 østerssopp
1/2 rødløk
1/2 dl hvit pizzasaus
Ementhaler ost
Parmesan
Del soppen i skiver og stek i olje på pannen. La dem tørke på ett tørkepapir. Del løken i skiver og stek i litt olje.
Fordel sausen på pizzadeigen. Strø på Ementhaler ost og litt parmesan. Fordel strimler av chorizo, sopp og løk på pizzaen, kvern over litt sort pepper.
Sett pizzaen i forvarmet ovn ved ca 250 gr og stek til osten begynner å få gyllen farge.
Ta ut pizzaen og legg på ett par spiseskjeer med hvit pizzasaus. Drypp over litt god olivenolje.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar