Translate

5. juli 2015

Rabarbradrøm alla Nina


Illustrasjonsfoto fra godt.no

6 personer

4 eggehviter
1/2 ts salt
150 gr sukker
1.5 ts maizenna, siktet
1 ts hvitvinseddik

250 gr rabarbra
Sukker
200 gr kremfløte

Skal stekes først i 5 min på 200 grader, så i 50 på 100 grader, over/undervarme

Start med å piske eggehvitene sammen med litt salt (TM: 2-3 min / hastighet 3), til de danner et mykt skum.

Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne (hastighet 4). Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

Vend inn siktet maizena og eddik med en skje.

Tegn opp to ovale mønster på et bakepapir og fordel massen utover. Blir topp og bunn på kaken.

Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt, natten over.

Lag rabarbrasyltetøy, kok opp rabarbra og sukker. Avkjøl når det har fått en fin tykk konsistens.
Pisk kremfløte sammen med litt sukker og bland dette inn i det avkjølte syltetøyet.

Legg ett av marengslokkene på et fat el frysefolie. Fordel rabarbrablandingen på bunnen, og legg det andre lokket oppå. Frys deretter i et par timer. Hvis du fryser den helt må du beregne litt tinetid før du serverer. Stør over litt sjokolade eller et eller annet pynt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar