2 ss smør
1 gul løk, delt i to og dertter i tynne skiver
salt og pepper, for smak
1.5 dl jarlsberg og pecorinoost
300 gr cherry tomater, delt i fire
1 egg
8 hele basilikumblader
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Paideig - brukte halvparten av denne oppskriften
200 g hvetemel
100 g smør, i terninger
1/2 ts salt
50-60 g isvann
Ha mel, smør og salt i TM bollen, kjør på hastighet 6 / 10 min.
Tilsett vann og kjør i på hastighet 6 / 5-6 sekund.
Ha deigen over på en melet plate og kna den lett. Legg i plastfolie i kjøleskapet frem til du skal bruke den.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Varm en stekepanne, medium varme, ha i smøret, løk, salt og pepper, la det putre i 30 min. Rør innimellom.
Forvarm ovnen til 230 grader.
Kjevl ut deigen helt tynt og ha den over i en form, brett opp kanter. Fordel osten utover deigen, deretter har du løken over, og tilslutt tomatene.
Pensle kantene med ett egg.
Sett paien inn i ovnen og stek i 15-20 min. Hvis deigen blir brun for fort, så setter du ned temperaturen.
Ta ut paien og la den hvile i 5 minutt. Ha på bailikumblader før servering.
Oppskriften kommer fra Pioneer Woman
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar