Translate

25. apr. 2015

Tomatpai - perfekt tilbehør


Til 2 personer

2 ss smør
1 gul løk, delt i to og dertter i tynne skiver
salt og pepper, for smak
1.5 dl jarlsberg og pecorinoost
300 gr cherry tomater, delt i fire

1 egg
8 hele basilikumblader

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Paideig - brukte halvparten av denne oppskriften
200 g hvetemel
100 g smør, i terninger
1/2 ts salt
50-60 g isvann

Ha mel, smør og salt i TM bollen, kjør på hastighet 6 / 10 min.
Tilsett vann og kjør i på hastighet 6 / 5-6 sekund.

Ha deigen over på en melet plate og kna den lett. Legg i plastfolie i kjøleskapet frem til du skal bruke den.
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Varm en stekepanne, medium varme, ha i smøret, løk, salt og pepper, la det putre i 30 min. Rør innimellom.

Forvarm ovnen til 230 grader.

Kjevl ut deigen helt tynt og ha den over i en form, brett opp kanter. Fordel osten utover deigen, deretter har du løken over, og tilslutt tomatene.

Pensle kantene med ett egg.

Sett paien inn i ovnen og stek i 15-20 min. Hvis deigen blir brun for fort, så setter du ned temperaturen.

Ta ut paien og la den hvile i 5 minutt. Ha på bailikumblader før servering.

Oppskriften kommer fra Pioneer Woman

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar