Translate

27. okt. 2013

Den beste pasta bolognese

2 ss olje
6 skiver pancetta
1 stor løk, hakket
1 fedd hvitløk, knust
1 gulerot, hakket
Litt selleri
1/2 kg kjøttdeig
1 stort glass rødvin
1x400g boks hakket tomat
1 laurbærblad
salt og kvernet pepper
250 gr spaghetti
Fersk parmesan, til servering

Varm oljen i en stor kjele og stek bacon til de er gylne på middels varme. Legg de på ett tørkepapir så de får rent av seg, før du hakker de.

Tilsett løk og hvitløk, stek til det er mykt.  Stek kjøttdeigen i en egen stekepanne til den er brunet, ha den oppi sammen med løken og tilsett gulerot.

Hell i vinen og kok til den er redusert i volum med omtrent en tredjedel. Reduser temperaturen og rør inn tomatene og sellerien.

Dekk med lokk og la det småkoke på svak varme i 1-1 ½ time til det er en god tykk saus, rør av og til.

Kok spaghettien i rikelig med kokende saltet vann (1 ts pr liter vann).
Hell av vannet.

Ha spaghetti i en tallerken, dryss litt parmesan over pasta før du legger en god øse av sausen. Avslutt med en ytterligere parmesan og litt svart pepper.

Oppskriften er hentet fra The Telegraph.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar