Translate

13. juli 2012

Italiensk pizza med gorgonzola og pancetta


Tomatsaus alla Vardøen

1 boks med hermetiske tomater
1 håndfull basilikum
1 ts salt
1 ts sukker
2 ss god olivenolje
1 hvitløksfedd 
litt kajennepepper

Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør dem med en stavmikser til du har en tykk fin saus. Bruk den med en gang eller frys den ned. Trenger ikke koke på forhånd, da forsvinner mye av smaken. 

Pizzadeig
3 dl lunkent vann
1/2 dl god olivenolje
12 gr gjær
500 gr tipo 00 mel
2 ts salt

Bland vann, olivenolje, gjær og sukker i en kjøkkenmaskin. Ha i siktet mel og salt. Elt sammen på lav hastighet i 10 min. 

La deigen heve til dobbel størrelse. 

Del deigen i to og form to pizzadeiger. 

Topping 
Tomatsaus
Mozerella
Gorgonzola
Pancetta (stekt)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar