Til 2 personer trenger du omtrent:
4 poteter, i biter
2 gulrøtter, i skiver
1 pastinakk, i skiver
4-5 sjalottløk, delt i to
1 fedd hvitløk, finhakket
2 kyllingfileter, delt i 3-4 biter hver
1 dl kyllingkraft
1 liten boks hermetiske tomater
1 ts sambal oelek (chilipasta)
1-2 chorizo, i biter
maldonsalt og nykvernet sort pepper
frisk timian
Skrell poteter, gulrøtter og pastinakk og skjær opp som
angitt ovenfor. Kokes i lettsaltet vann i ca 5-6 minutter. La grønnsakene renne
godt av og fordel dem i bunnen av formen sammen med sjalottløk og hvitløk.
Ringle over litt olivenolje og ha på litt salt og nykvernet pepper. Stekes ved
225 grader i ca 15 minutter, til grønnsakene er nesten møre.
Mens grønnsakene koser seg i ovnen krydrer du kyllingbitene
med maldonsalt og nykvernet pepper. Brun kyllingen i en blanding av smør og
litt olivenolje, til den får litt farge på alle sider. Legg kyllingbitene
deretter oppå grønnsaksblandingen når den er ferdig forstekt, sammen med
chorizo, hermetiske cherrytomater og grovt hakket timian.
Rør sammen hvitvin/kyllingbuljong og chilipasta og fordel
det over formen.
Sett formen tilbake i ovnen og stek i ytterligere 15-20
minutter, til kyllingen og grønnsakene er passe stekt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar