Tomatrisotto
1-2 ss smør
2 sjalottløk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
2 dl risottoris
8 dl varm kyllingkraft
Litt sitronsaft
50 gram parmesan, revet
2 ss olivenolje
2 ss smør
sitronsaft
salt og pepper
en neve pinjekjerner, ristede
3-4 tomater, uten skinn og frø, i terninger
Begynn med risottoen ved å frese sjalottløk og hvitløk i
litt smør i en kjele, til løken er blank og myk. Ha oppi risen og la risen
surre med løken et par minutter, før du tilsetter hvitvin og koker den nesten
inn. Spe med litt av kyllingkraften i flere omganger og rør godt underveis.
Væsken skal koke nesten inn mellom hver speing.
Når nesten all væsken er kokt inn og konsistensen er riktig
(risen skal være al dente, dvs at det skal være litt tyggemotstand i den) lar
du risottoen hvile noen minutter, før du tilsetter parmesan, smør og litt av
den beste olivenoljen din. Smak til med sitronsaft, pepper og salt (om
nødvendig). Rett før servering vender du forsiktig inn tomatterningene og
pinjekjernene.
Legg kyllingen i et ildfast fat. Pensle lårene med en
blanding av olivenolje og sitronsaft og krydre med salt, pepper og friske
krydderurter, eller kjøp ferdig krydrede kyllinglår. Stekes ved ca 200 grader i
ca 30-35 minutter. Steketiden vil variere etter størrelsen på kyllinglårene.
Sett gjerne på grillelementene de siste minuttene slik at du får fin farge og
crispy overflate på kyllinglåret. La kyllinglårene hvile i minst 5 minutter før
servering.
Oppskrift inspirert av Trines matblogg
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar