Translate

25. mai 2012

Pizza på grillen



5 dl hvetemel
25 gr gjær
2.5 dl vann
1 ts salt
litt olje


Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.
Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.

Kjevl ut to bunner av deigen, legg de på bakepapir.

Tenn opp grillen.

Begynn med pizzabunnen. Grill på den ene siden så lenge at den begynner å sette seg. Dette tar rundt tre minutter.

Når du griller pizza, er det viktig å ikke ha for mye på den. Spesielt viktig er det unngå å ha for mye saus. Da kan pizzabunnen bli seig, og renne ned i grillen.

Pizzabunnen skal grilles først, og når fyllet legges på trenger den bare et par minutter på å bli ferdig.

Ta pizzabunnen av grillen, og legg fyll på.

Legg pizzaen tilbake på grillen, og grill i tre til fem minutter - til bunnen er sprø og osten har smeltet.

Ta pizzaen forsiktig av grillen, og server rykende varm.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar